top of page

Bygg, tävla och ha roligt!

Utmaningen är att konstruera och framföra ett bemannat, batteridrivet spårgående fordon med minsta möjliga energianvändning. Tävlingen är öppen för dig som läser på högskola/universitet.  Energianvändningen mäts i Wh/person-km.

 

Syftet är att ge er ett konkret och inspirerande projekt som driver utvecklingen mot en hållbar värld. Högskolan Dalarna med Eximus IV, satte 2020 nytt tävlingsrekord för järnvägsfordon med 0,517 Wh/person-km. Deras totala energianvändning motsvarar om den räknas om till bensin ca 0,51 ml för att förflytta en person en sträcka på 10 km.

Tävlingsdagen är en lördag i slutet på maj 2022 men provkörning, umgänge och incheckning börjar redan onsdagen före. Tävlingssträckan är en 3,36 km lång del av Dellenbanan, en järnväg med normal spårvidd. Tävlande fordon startar i Fredriksfors och målgången sker på Delsbo station.

Reglerna är enkla. Läs dem här >>

Delsbo Electric handlar om att skapa de smartaste spårburna fordonen. Vi vill att du är med och skapar framtidens teknik.

Deltagaravgiften är 2000 kr per lag. Max 15 lag kommer att kunna delta och först till kvarn gäller. Sista anmälningsdatum är 2021-01-15. Förstapris är 10 000 kr. Dessutom får varje lag som slår det gällande tävlingsrekordet från tidigare år en bonus på 2000 kr.

Det intressantaste, roligaste och mest vågade konceptet i Delsbo Electric belönas med HHK (Hudiksvalls Hydraulikkluster) Innovation Award. Vinnarna bjuds in att besöka HHK för några roliga och inspirerande dagar där de får se det bästa Hudiksvall har att erbjuda av mat, nöjen och teknologi.

Det lag som bedöms att över lag ha genomfört prjektarbetet på bästa sätt belönas med pris för bäst genomförda projekt. 

Om ni sikar på topplacering - tänk på det här:

  • Testa fordonet i tid.

  • Praktiska och teoretiska kunskaper är lika viktiga.

  • Bra planering, kommunikation och samarbete i projektgruppen är avgörande för framgången.

Anmäl er här

Kontakta oss via formuläret nedan om ni vill ha mer information eller om ni vill anmäla er till Delsbo Electric 2021.

Tack för ditt meddelande!

Our purpose is to drive the transformation to a more sustainable world with a tangible and inspiring experience for tomorrow’s creative minds.

The task is to design build and drive a manned electrified rail vehicle. The most energy efficient vehicle wins.

bottom of page