Delsbo Electric

Bygg, tävla och ha roligt!

Utmaningen är att konstruera och framföra ett bemannat, batteridrivet spårgående fordon med minsta möjliga energianvändning. Tävlingen är öppen för dig som läser på högskola/universitet.  Energianvändningen mäts i Wh/person-km.

 

Syftet är att ge er ett konkret och inspirerande projekt som driver utvecklingen mot en hållbar värld.  Högskolan Dalarna med Eximus III, satte 2018 nytt tävlingsrekord för järnvägsfordon med 0,63 Wh/person-km. Deras efterföljare Eximus IV satte nytt världsrekord 2020 med resultatet 0,517 Wh/person-km. Deras totala energianvändning motsvarar om den räknas om till bensin ca 0,63 ml för att förflytta en person en sträcka på 10 km.

 

Tävlingsdagen är den 28 maj 2022 men provkörning, umgänge och incheckning börjar redan torsdag den 26. Tävlingssträckan är en 3,36 km lång del av Dellenbanan, en järnväg med normal spårvidd. Tävlande fordon startar i Fredriksfors och målgången sker på Delsbo station.

Reglerna är enkla. Läs dem här >>

Delsbo Electric handlar om att skapa de smartaste spårburna fordonen. Vi vill att du är med och skapar framtidens teknik.

Deltagaravgiften är 2000 kr per lag. Max 15 lag kommer att kunna delta och först till kvarn gäller. Sista anmälningsdatum är 2021-01-15. Förstapris är 10 000 kr. Dessutom får varje lag som slår det gällande tävlingsrekordet från tidigare år en bonus på 2000 kr. Det intressantaste, roligaste och mest vågade konceptet i Delsbo Electric belönas med HHK (Hudiksvalls Hydraulikkluster) Innovation Award. Vinnarna bjuds in att besöka HHK för några roliga och inspirerande dagar där de får se det bästa Hudiksvall har att erbjuda av mat, nöjen och teknologi.

Om ni sikar på topplacering - tänk på det här:

  • Testa fordonet i tid.

  • Praktiska och teoretiska kunskaper är lika viktiga.

  • Bra planering, kommunikation och samarbete i projektgruppen är avgörande för framgången.

Anmäl er här

Kontakta oss via formuläret nedan om ni vill ha mer information eller om ni vill anmäla er till Delsbo Electric 2022.

Tack för ditt meddelande!

Delsbo Electric

Our purpose is to drive the transformation to a more sustainable world - through a tangible and inspiring experience for tomorrow’s creative minds.

The task is to design build and drive a manned electrified rail vehicle. The most energy efficient vehicle wins.

Kontakta oss

Tävlings- och projektledare:

Lars Gustavsson

lars@delsboelectric.se

070 - 229 55 44

Teknisk chef:

Civ.ing. Gustav Bohlin
gustav@delsboelectric.se
070 - 293 60 07

Delsbo Electric

c/o Dellenbanans Vänner
Stationsgatan 9
824 71 Delsbo
www.delsboelectric.se

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Our purpose is to drive the transformation to a more sustainable world with a tangible and inspiring experience for tomorrow’s creative minds.

The task is to design build and drive a manned electrified rail vehicle. The most energy efficient vehicle wins.