Intervju efter Delsbo Electric 2015

Anders Pettersson, Luleå tekniska universitet

 

"Delsbo Electric är ett perfekt ingenjörsprojekt"

 

Det öppna reglementet gör det möjligt att själv välja ambitionsnivå och omfattning. Projektet inrymmer många moment som är lätta att passa in i olika kurser.

 

– Luleå tekniska universitet har tidigare deltagit i fordonstävlingen Formula student. Vi lyckades riktigt bra men insatsen var mycket högre. Det är enklare att vara med i Delsbo Electric säger Anders Pettersson från Luleå tekniska universitet.

"Genom åren har vi sett att de studenter som visar framfötterna i den här typen av projekt får bra fart i karriären."

 

Studenterna från Ltu som deltog i Delsbo Electric gjorde det som en del av kursen ”Sustainable Living”. Alla fick högsta betyg på kursen och de sattes redan innan tävlingen. Moment som avrapportering och presentation ingick. Studenterna skötte själva kontakten med företag, leverantörer, sponsorer och media. Universitetet vill att deras ingenjörer ska lära sig ta ansvar och att ta för sig ute i arbetslivet.

 

Studenterna tycker det är roligt med skarpa kurser och i Delsbo Electric får vi direkt feedback på våra tekniska lösningar. Efter årets tävling vet vi hur banan ser ut och har alla mätdata vi behöver säger Anders. Inför nästa år kommer de arbeta mycket med simulering och optimering. Men det går att arbeta på olika sätt. Antingen kan man bygga något och se hur det funkar eller arbeta mer systematiskt med beräkning och simulering och bygga sedan.

 

–Vi tror på Delsbo Electric för det är ett perfekt studentprojekt. Det gäller att komma upp i den kritiska massan där det rullar på nästan av sig självt och skolor och sponsorer tillkommer.

 

Ring Anders Pettersson om du vill höra mer. Anders nås på nummer 0920-492 041.

 

Contact Us:

 

Project and Competition Leader:

Lars Gustavsson

lars@delsboelectric.se

Tel: +46(0) 70 229 55 44

 

Technical Manager:

Dr. Henrik Rödjegård

henrik@delsboelectric.se

Tel: +46(0)70 240 46 89

 

Dellenbanans Vänner

Stationsgatan 9

SE - 820 60 Delsbo

Phone +46(0)653 - 164 60

www.dellenbanan.se