Delsbo Electric handlar om att skapa de smartaste spårburna fordonen. Vi vill att du är med och skapar framtidens teknik.

 

Utmaningen är att konstruera och framföra ett bemannat, batteridrivet spårgående fordon med minsta möjliga energianvändning. Tävlingen är

öppen för dig som läser på gymnasium eller högskola/universitet. Vi har två tävlingsklasser, en för gymnasium och en för högre utbildningar.

Energianvändningen mäts i Wh/person-km.

 

Syftet är att ge er ett konkret och inspirerande projekt med järnvägsanknytning samt att visa på spårtrafikens energieffektiviet. Högskolan Dalarna satte 2017 nytt världsrekord för järnvägsfordon med 0,73 Wh/person-km. Deras totala energianvändning motsvarar om den räknas om till bensin mindre än ett kryddmått för att förflytta en person en sträcka på 10 km.

 

Tävlingsdagen är den 26 maj 2018 men provkörning, umgänge och incheckning börjar redan torsdag den 24. Tävlingssträckan är en 3,36 km lång del av Dellenbanan, en järnväg med normal spårvidd.

Tävlande fordon startar i Fredriksfors och målgången sker på Delsbo station.

 

Reglerna är enkla och finns att läsa på www.delsboelectric.se. Deltagaravgiften är 2000 kr per lag. Max 15 lag kommer att kunna delta och först till kvarn gäller. Sista anmälningsdatum är 2018-01-15.

 

Förstapris i respektive klass är 5000 kr. Dessutom får det lag som använder minst energi och vinner hela tävlingen ytterligare 5000 kr. Varje högskole- och universitetslag som slår det gällande rekordet från tidigare får en bonus på 2000 kr. Varje gymnasielag som slår gällande gymnasierekord får 2000 kr.

 

 

Om ni sikar på topplacering - tänk på det här:

Testa fordonet i tid.

Praktiska och teoretiska kunskaper är lika viktiga.

Bra planering, kommunikation och samarbete i projektgruppen är avgörande för framgången.

Anmäl er här

Kontakta oss via formuläret nedan om ni vill ha mer information eller om ni vill anmäla er till Delsbo Electric 2018.

Skickar formuläret…

Servern påträffade ett fel.

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss:

 

Tävlings- och projekledare:

Lars Gustavsson

lars@delsboelectric.se

070 229 55 44

 

Teknisk chef:

Prof. Henrik Rödjegård

henrik@delsboelectric.se

070 240 46 89

 

Delsbo Electric AB

Stationsgatan 9

820 60 Delsbo

www.delsboelectric.se