Kontaktinformation

 

Tävlingsledare

Lars Gustavsson

Tel 070-229 55 44

lars@delsboelectric.se

 

Teknisk chef

Henrik Rödjegård

Tel 070 - 240 46 89

henrik@delsboelectric.se

 

Dellenbanans Vänner

Stationsgatan 9

820 60 Delsbo

Tel 0653-164 60

www.dellenbanan.se

Delsbo Electric handlar om att skapa de smartaste spårburna fordonen. Vi vill att du är med och skapar framtidens teknik.

 

Utmaningen är att konstruera och framföra ett batteridrivet spårgående fordon med minsta möjliga energianvändning. Tävlingen är öppen för dig som läser på högskola/universitet och gymnasiet. Energianvändningen mäts i Wh/person-km.

 

Syftet är att ge er ett konkret och inspirerande projekt med järnvägsanknytning samt att visa på spårtrafikens energieffektiviet.
Dalarnas högskola satte 2016 nytt världsrekord för järnvägsfordon med 0,84 Wh/person-km. Deras totala energianvändning motsvarar om den räknas om mindre än ett kryddmått bensin.

 

Tävlingsdagen är lördagen den 27 maj 2017 men provkörning, umgänge och incheckning börjar redan torsdag den 25. Tävlingssträckan är en 3,36 km lång del av Dellenbanan, en järnväg med normal spårvidd. Tävlande fordon startar i Fredriksfors och målgången sker på Delsbo station.

 

Reglerna är enkla och finns att läsa på tävlingens hemsida www.delsboelectric.se. Deltagaravgiften är 5000 kr per lag. Max 15 lag kommer att kunna delta och först till kvarn gäller. Anmälan sker till tävlings-ledare Lars Gustavsson senast 2016-11-30.

 

Första pris är 10.000 kr. Dessutom får varje högskole- och universitetslag som slår det gällande rekordet från tidigare år en bonus på 2000 kr. Varje gymnasielag som slår gällande gymnasierekord får 2000 kr.

 

Om ni sikar på topplacering - tänk på det här:

Testa fordonet i tid.

Praktiska och teoretiska kunskaper är lika viktiga.

Bra planering, kommunikation och samarbete i projektgruppen är avgörande för framgången.

Ladda ner inbjudan
som pdf

Anmäl er här

Kontakta oss via formuläret nedan om ni vill ha mer information eller om ni vill anmäla er till Delsbo Electric 2017.

Skickar formuläret…

Servern påträffade ett fel.

Tack för ditt meddelande!